Проект

ОБЕКТ:
Средноетажна жилищна сграда с магазини, офиси и подземни гаражи

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:
Ул."28 октомври", кв.155, Централна градска част, гр.Враца.

ОПИСАНИЕ НА ОБЕКТА:
Урегулираният поземлен имот върху който се изгражда обекта е разположен в централната част на гр.Враца, на ъгъла между ул."28 октомври" и ул."Тунджа". Независимо, че е на пет минути пеша от идеалния център на града, районът е тих, спокоен и предлага идеална жилищна среда. Преобладаващото изложение на имота е изток-юг-запад. Обектът е ситуиран по отношение на съществуващите сграда, като свързано застрояване от към ул."Тунджа" и свободно застрояване от към ул."28 октомври".

Сградата е проектирана средноетажна /с височина до 15 м/ с основно жилищно предназначение. Застроената площ на обекта е 574,89 кв.м., разгънатата застроена площ е 4 900,63 кв.м..

В подземния етаж /сутерен/ са предвидени 14 броя самостоятелни гаражи за живущите в сградата с контролиран достъп и вътрешна топла връзка чрез асансьор с жилищната част, като пода ще е изпълнен от износоустойчива настилка от шлайфан бетон.

В подземния етаж /сутерена/ са ситуирани и избените помещения към всеки апартамент, както и помещения за абонатна станция, за водомери и машинно помещение.

На първи етаж /партер/ са предвидени - 9 магазина с площ от 35 до 100 кв.м., 3 офиса с площ от 30 до 50 кв.м. и вход към жилищната част.

Магазините са благоприятствани от разположението на сградата с лице на две улици. Във всеки търговски обект независимо от големината е предвидено складово помещение и санитарен възел. Съществува възможност за прекрояване на пространството за постигане на желаните за дейността площи.

Офисите са издържани в европейски стил, като пространството е отворено с възможност за преграждане според конкретните нужди, както и кухненска част и санитарен възел във всеки офис. Достъпът до всеки офис е независим от достъпа до жилищната част.

В жилищната част са проектирани различни по вид и разпределение апартаменти с една или две спални, които са разположени на втори, трети, четвърти и пети етаж съответно 8, 7, 7 и 7 апартамента с площ от 67 до 125 кв.м., на шести етаж /подпокривен/ са предвидени 6 стилни ателиета с площ от 72 до 136 кв.м., а на седми етаж са разположени тавански помещения към апартаментите.

При самото проектиране на сградата са заложени най-модерни технологии и съвременни материали, които ще бъдат използвани в процеса на строителство, за да се създаде висок стандарт на живот. Конструкцията на сградата е стоманобетонна, безгредова. Стените са от тухлена зидария. Външната фасада цветно решение с топлоизолационна система "Баумит".

Покривът на сградата е частично плосък и частично скатен с топлоизолация и с покритие от керемиди "Брамак". Фасадната дограма и по стълбищната клетка е ПВЦ немски профил със стъклопакет "Ка" стъкло. Входната врата на сградата е алуминиева, с ел. заключване, с монтирани домофони и всички предвидени автомати и механизми осигуряващи сигурност на обитателите.

Сградата е предвидена за отопление с централно парно и е подсигурена и оборудвана с абонатна станция.

Общите части /стълбища и балкони/ са изцяло завършени с матиран гранитогрес и луксозни парапети.

Ел.инсталация е изградена с главно ел.табло монтирано и подвързано. Стълбище и общи части изцяло завършени, осветление с бутонна система за включване и реле за автоматично изключване, домофонна система завършена. Всички етажи на сградата се обслужват от среден лукс асансьор.

Вертикалната планировка и връзките със съществуващите улици са напълно завършени - с тротоарни плочки, бетонови бордюри и бетонови павета, асфалтиране и шлайфани бетонови настилки. Площта около сградата е предвидена за озеленяване с разнообразни растителни видове, допринасящи за уюта и спокойствието на живущите.

СТЕПЕН НА ЗАВЪРШЕНОСТ:
Апартаменти, магазини и офиси

 • магазини - дограма и врати - стъклени витрини
 • офиси - дограма и врати - ПВЦ /PVC/ немски профил със стъклопакет "Ка" стъкло с витринна площ
 • апартаменти - дограма - ПВЦ /PVC/ немски профил със стъклопакет "Ка" стъкло
 • входни врати /апартаменти/ - блиндирани с натурален дъбов фурнир
 • вътрешни врати /магазини, офиси, апартаменти/ - фурнировани - дъбов фурнир
 • врати санитарни възли /апартаменти/ - фурнировани - дъбов фурнир
 • врати санитарни възли /офиси/ - фурнировани - дъбов фурнир или алуминиеви
 • врати санитарни възли /магазини/ - алуминиеви
 • стени /магазини, офиси, апартаменти/ - гипсова шпакловка
 • под /магазини, офиси, апартаменти/ - циментова замазка
 • отоплителна инсталация колекторен тип /връзки по пода/ с алуминиеви радиатори с термовинтили и индивидуално апартаменто табло с място за топломер
 • вентилация в баните и тоалетните ПВЦ /PVC/ тръби или комински тела
 • ВиК стандартно изпълнение с ПВЦ /PVC/ тръби и полипропиленови до точка на санитарните уреди и смесителните батерии
 • Ел.инсталация - трижилна - осветителна и силова инсталация, слаботокова с телефон сателит, Интернет /Internet/ - с окабеляване до всяка стая, окабеляване за кабелна TV, домофонна инсталация, апартаментно ел .табло, монтирани ключове и контакти.

Гаражи и мазета

 • входна врата /гаражи/ - метална с дистанционно отваряне /с последващо закупуване от всички собственици на отделно дистанционно с отделен код за достъп/
 • врати /отделни гаражи/ - метални, ръчно отваряеми с възможност за допълнително автоматизиране
 • врати /мазета/ - метални
 • под /мазета/ - циментова замазка
 • под /гаражи/ - шлайфана бетонова настилка
 • стени /мазета, гаражи/ - постна боя върху варова мазилка
 • осветителна и силова инсталация завършени.

Проектантски колектив арх.М.Цолова и колектив

 
 
Този сайт е разработен от DREAMmedia.org